Opiniones

Olen pitkän linjan journalisti, joka on työskennellyt päätoimittajana, toimittajana, tietokirjailijana, puhujana, kouluttajana ja osaajien mentorina vuosikymmenien ajan. Viimeksi toimin Suomen Kuvalehden päätoimittajana (lehden historian pitkäaikaisin päätoimittaja helmikuusta 1996 elokuuhun 2014). Koulutustaustani on toimittaja (Sanoman toimittajakoulu 1974) ja teologian maisteri (Helsingin yliopisto 1973, missä opiskelin myös valtiotieteitä, pappisvihkimys 1973). Olen kirjoittanut tietokirjoja, kuten skenaario- ja tulevaisuusraportteja sekä elämäkertoja. Printtimedian juttujen lisäksi olen tehnyt vuosien ajan ajankohtaisia radio- ja televisio-ohjelmia. Olen toiminut aina myös kansalaisjärjestöissä. Tarkemmat tiedot urastani ja tuotannostani saatte tämän sivuston osasta Curriculum Vitae.

Perustin syksyllä 2014 oman yrityksen, Tapani Ruokanen Opiniones Oy:n, jonka tarkoituksena on tarjota osaamistani siitä kiinnostuneille yrityksille, yhteisöille ja yksityisille henkilöille. Tunnen suomalaisen median ja yhteiskunnan perusteellisesti. Voin auttaa kaikissa mediaan ja yhteiskuntaan liittyvissä vuorovaikutuskysymyksissä.

Yritykset, järjestöt ja koulutuslaitokset sekä yksityiset kansalaiset voivat tilata konsultaatioita, mentorointia, ajankohtaisia puheenvuoroja, luentoja ja räätälöityä koulutusta tarpeisiinsa. Puhun mielelläni maailmankuvan rakentamisesta eli siitä, miten ympäröivää todellisuutta voi arvioida ja ymmärtää politiikan, talouden, etiikan ja tulevaisuuden skenaarioiden näkökulmasta. Koulutan myös mediassa toimivia journalisteja ja freelancereita. Vedän mielelläni paneelikeskusteluja ja väittelyitä ajankohtaisista aiheista.

Kantaa ottavat kirjoitukset ja muut kommentit ovat olleet työtäni vuosikymmenien ajan Suomen Kuvalehden ja Kotimaan päätoimittajana. Talouselämää olen seurannut aktiivisesti vuosikymmenien ajan, toimin Yhdyspankin viestintäjohtajana pankkikriisin aikana 1980- ja 1990-luvulla. Kävin syksyllä 2014 myös ammattimentorikoulutuksen (CxO Mentor Oy) vahvistaakseni osaamistani johdon tukijana.

Keskustelen mielelläni viestintään liittyvistä kysymyksistä, yhteiskuntasuhteiden hoitamisesta ja näkemyksellisestä vaikuttamisesta. Omat kannanottoni ovat olleet julkisia, näkyviä ja kuuluvia 1970-luvulta alkaen (mm. pääkirjoitukset ja kolumnit viikoittain). Pyrin rakentamaan puheissani ja kirjoituksissani kuvaa maailmasta sellaisena kuin se on. Hyvää journalistista tapaa noudattaen erotan tosiasiat ja mielipiteet. En ole kannanotoissani peitellyt maailmankatsomustani, kristillistä arvotaustaani. Yhtiöni arvot ovat tulevaisuudenusko, ahkeruus, usko ihmiseen ja todellisuuden taju eli realismi. Arvostan sananvapautta, demokraattisen yhteiskunnan ja oikeusvaltion peruspilaria.

Tapani Ruokanen

TAPANI RUOKANEN OPINIONES OY
Y-tunnus: 2640783-7

Ota yhteyttä

Nimi (pakollinen)

Sähköposti

Puhelinnumero

Aihe

Viesti (pakollinen)